Olympisch bronzen medaillewinnaar Nile Wilson is een Engelse artistieke turnster. Deze biografie beschrijft zijn jeugd,
Sporters

Olympisch bronzen medaillewinnaar Nile Wilson is een Engelse artistieke turnster. Nile begon gymnastiek te beoefenen op school en tegen de tijd dat hij afstudeerde, was hij klaar om zijn vaardigheden te laten zien in de grote competities. In maart 2014 nam Nile deel aan het British Junior Championship en kwam als winnaar uit de bus, waarmee hij dat jaar de Young Sportsman Male-prijs won. In het 2014 Commonwealth-kampioenschap in Glasgow, Schotland, speelde hij een belangrijke rol bij het helpen van zijn team om een ​​gouden medaille te winnen. Hij won ook vier medailles voor zichzelf, waaronder twee gouden medailles. Vervolgens won hij een recordbrekende vijf gouden medailles op de Europese Junior Gymnastics Championships en werd een lokale beroemdheid in Engeland. Zijn sublieme vaardigheden tijdens het gebruik van de horizontale balk hebben hem de regerend kampioen in de Commonwealth Games gemaakt. Op de Olympische Spelen van 2016 won hij een bronzen medaille in dezelfde categorie. Hij was ook een belangrijk onderdeel van het Britse team met zilveren medaille op het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek 2015.

Kindertijd en vroege leven

Nile Wilson werd geboren in Leeds, Engeland op 17 januari 1996 als kind van Neil en Sally Wilson. Hij groeide op samen met zijn jongere zus, Joanna, die ook een gymnastiekliefhebber en een speler op nationaal niveau is.

Als kind was Nile niet echt geïnteresseerd in de sport. Later gaf hij zelfs toe dat hij een erg onhandig kind was en dat zijn houding zijn ouders vaak zorgen zou maken over zijn toekomst. Door zijn onhandigheid raakte hij ook meerdere keren gewond, wat tot permanente littekens leidde.

Om hem met zijn onhandigheid te laten omgaan en hem beter te laten omgaan, lieten zijn ouders hem inschrijven voor een gymnastiekles en toen ontwikkelde hij interesse voor de sport.

Zijn coaches zagen wat potentieel in hem en gingen met hem aan de slag. Ze duwden hem hard door hem meer uren te laten trainen omdat ze wilden dat hij zijn vaardigheden zou oppoetsen voor de Olympische Spelen van 2004.

Maar op 10-jarige leeftijd raakte hij een wegversperring toen hij zijn elleboog verwondde, waardoor hij lange tijd depressief was. Toen hij eindelijk beter werd, begon hij harder te trainen en werd uiteindelijk de beste turnster van de academie. En zo begon zijn reis, waarbij het British Junior Championship zijn eerste grote kans was om de wereld te laten zien waartoe hij in staat was.

Carrière

In maart 2014 nam Nile deel aan het British Junior Championship en kwam als winnaar uit de bus. De sportacademie van Leeds eerde hem ook met de Young Sportsman Male-prijs voor zijn geweldige prestaties in het toernooi.

In hetzelfde jaar nam hij deel aan het EK voor junioren en maakte naam door vijf gouden medailles te winnen. Deze prestatie van hem leverde hem een ​​plek op in het nationale team van de Commonwealth Games dat om de hoek lag. Om goed te presteren in het toernooi, begon Nile hard te werken en bracht hij het grootste deel van zijn tijd door met trainen.

Nile werd nu erkend als een senior-speler en bij de Commonwealth Games speelde hij een belangrijke rol bij het behalen van een gouden medaille voor zijn team. In de individuele categorie won hij vier medailles, waaronder een paar gouden medailles en een elk in zilver en brons. Gebeurtenissen met betrekking tot de horizontale balk bleken zijn bolwerk en hij is nog steeds de regerend Commonwealth-kampioen in de categorie.

2014 werd een prachtig jaar voor Nijl toen hij nationale bekendheid verwierf, dankzij zijn solide prestaties tijdens de evenementen waaraan hij had deelgenomen. Het volgende grote evenement, het Gymnastics World Championship 2015, gaf Nile opnieuw een grote kans om zijn waarde te bewijzen .

Maar helaas kon hij zijn optreden in het Gemenebest niet herhalen omdat hij individuele medailles niet had gewonnen. Hij speelde echter een cruciale rol bij het helpen van zijn team om een ​​zilveren medaille te winnen. Enkele van de complexe regels van het evenement weerhielden hem ervan belangrijke medailles te winnen en hij wist meteen dat hij harder moest werken om indruk te maken op grotere toernooien.

Het belangrijkste jaar van zijn carrière naderde snel, aangezien Nile's grootste droom sinds hij begon met turnen, het winnen van een Olympische medaille voor zijn land. De Olympische Spelen van 2016 gaven hem de kans om zijn droom te verwezenlijken. Zo trainde hij harder en om zich voor te bereiden op het evenement nam hij deel aan de AT&T American Cup in maart 2016.

Maar hij presteerde niet goed en worstelde tijdens de competitie die als een grote klap overkwam. Hij stond op de vijfde plaats met een behoorlijke prestatie op de parallelle staven, wat niet eens zijn sterkste punt was.

Met nog maar twee maanden te gaan voor de Olympische Spelen, intensiveerde hij zijn training verder en hoopte hij op een plek in het nationale team. Omdat hij een slechte run had gehad in de onlangs afgesloten toernooien, wist hij niet zeker of hij zichzelf een plek in het nationale team zou verdienen.

Hij werd echter genoemd als een van de teamleden van het Engelse team om het land in gymnastiek te vertegenwoordigen. Hij genoot van de gelegenheid en presteerde uitzonderlijk goed op de Olympische Spelen. Hoewel hij een gouden of zilveren medaille miste, was een Olympisch brons net zo goed als al het andere voor de jonge atleet. Door de medaille te winnen, werd hij de eerste Britse gymnast ooit die zover reikte op de Olympische Spelen in de categorie horizontale balken.

Het volgende evenement op zijn radar was het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek 2017. Deze keer wilde hij een gouden medaille mee naar huis nemen. Hij liep echter een blessure op tijdens de training en dat bedreigde zijn kansen om zelfs maar op te komen dagen voor het evenement. Hij onderging zelfs een operatie als onderdeel van zijn behandeling.

Maar Nile herstelde op tijd en was helemaal klaar om deel te nemen aan het toernooi. Maar ondanks dat hij zijn best deed, kon hij niet met zijn beste prestatie komen. Aan het einde van het kampioenschap eindigde hij als zesde.